Blog

Google en SEOWaarom is SEO belangrijk voor uw website?

Waarom is SEO belangrijk voor uw website?

Een website kan enkel vindbaar zijn door de Search engine optimization (SEO), oftewel zoekmachineoptimalisatie klaar te maken. Zo is het optimaliseren van je website een must.  Google heeft maar liefst 200 factoren om te bepalen of een bepaalde website organisch op nummer 1 of 18 staat. Het belangrijkste voor SEO (Search Engine Optimization) is dat de website makkelijk vindbaar is voor zoekmachines.

“93% van de online ervaringen begint met een zoekmachine.”

Voordelen van het uitvoeren van SEO op uw website:
1. Lage kosten in vergelijking met PPC

Organische SEO is goedkoop. Het kost u alleen een investering van tijd en geduld. Wanneer u zich bovenaan de resultaten van organische zoekmachines bevindt, kunt u uw SEO-inspanningen ondersteunen door een klein budget te investeren in PPC-advertenties (betalen per klik). Als alternatief kunt u budget toewijzen om tekstadvertenties te plaatsen voor dat zoekwoord waarvoor u gerangschikt bent.

SEO is in wezen het geschenk dat blijft geven. Naarmate uw online inhoud rijpt, wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google en u backlinks naar een stuk inhoud maakt, krijgt u autoriteit over het specifieke thema of focusonderwerp. Het netto-effect hiervan is dat meer organisch websiteverkeer via uw zoekwoordrangschikking naar uw website wordt geleid.

2. Hogere geloofwaardigheid en autoriteit van het merk

In werkelijkheid vertrouwen veel mensen op de eerste vermelding die ze zien voor een zoekwoord of zoekterm die ze in zoekmachines zoals Google gebruiken. Ze zien bedrijven als Google als gerenommeerd en door SEO te doen wordt je website een soort merknaam.

Google filtert inhoud op basis van strikte inhoudsrichtlijnen die zijn verbeterd door algoritme-updates, die definiëren hoe de zoekmachine een site met een hoge positie archiveert. Dit betekent dat gebruikers de meest relevante inhoud ontvangen wanneer ze zoekopdrachten uitvoeren. Dit is de reden waarom gebruikers de hoogste resultaten van Google vertrouwen en deze ranglijsten hebben een veel hogere geloofwaardigheid.

3. Uw website moet organisch op de eerste pagina van Google staan

De meeste mensen scrollen nooit voorbij de eerste pagina met zoekmachines. Dit betekent dat als uw website niet op de eerste pagina van Google of andere zoekmachines staat, u potentiële klikken en algehele organische merkbekendheid misloopt. Door de toppositie te behalen in de resultaten van zoekmachines op de eerste pagina, bent u verzekerd van een continue stroom van organische websitebezoekers.

4. Toegang tot gegevens die u kunt gebruiken om kosteloos gebruik te maken van organische leadgeneratie

Door naar uw website-analyse te kijken, kunt u zien naar welke producten en diensten bezoekers op uw website kijken. U kunt ook de zoektermen en zoekopdrachten bekijken die mensen gebruiken om uw website via zoekmachines te vinden. Dit type klantgegevens is zeer waardevol en gemakkelijk toegankelijk met tools zoals Google Analytics en Google Search Console. Het gebruik van deze gegevens in uw voordeel is op de lange termijn zo voordelig voor uw website.

5. Goede resultaten vereisen minimaal onderhoud als het gaat om SEO en voordelen op lange termijn

In vergelijking met PPC en betaalde advertenties zijn de effecten van SEO langdurig en stoppen ze niet plotseling met betalen, dat wil zeggen tot de volgende algoritme-update van Google. Blijf dus altijd up-to-date met de laatste informatie van Google en SEO experts en professionals. Er is natuurlijk enig onderhoud als het gaat om het handhaven van SEO en het behouden van de hoogste ranglijst op de resultaten van zoekmachines.

Het zal echter moeilijk zijn voor concurrenten om u te verslaan als u goede SEO blijft beoefenen.

6. Uw concurrenten zijn al toegewijd aan SEO en begrijpen de voordelen ervan

Nu u de voordelen van SEO hebt ingezien en dat het uiterst waardevol is, moet u weten dat uw concurrenten al in de SEO-trein zitten en er ten volle van profiteren.

Dus als uw concurrenten op Google rangschikken, moet u een inhaalslag maken en er zeker van zijn dat u de website-inhoud optimaliseert voor de juiste zoekwoorden. Concentreer u op long-tail zoekwoordmogelijkheden die bescheiden hoeveelheden websiteverkeer aantrekken en van daaruit uw weg vinden.

Als u rekening houdt met alle bovenstaande informatie, als u uw website niet actief zowel op de pagina als buiten de pagina optimaliseert om goed met zoekmachines te werken, dan schiet u uzelf echt in de voet.

Uw bedrijf kan enorm profiteren van het volgen van een aantal elementaire organische SEO. Hoewel het organische bereik op digitale platforms zoals social en search mogelijk afneemt, tonen de bovenstaande voordelen aan dat SEO op de lange termijn een aantal grote voordelen heeft voor uw bedrijf. 61% van de marketeers zegt dat het verbeteren van SEO en het vergroten van hun organische aanwezigheid hun belangrijkste prioriteit voor inkomende marketing is. Tel daarbij op dat 57% van de B2B-marketeers zei dat SEO meer leads genereert dan enig ander marketinginitiatief. SEO moet nog steeds een grote zorg zijn voor uw start-up of kleine onderneming.

Back To Top

Elk verhaal start met briljante branding. Identiq zet jouw boodschap om in een helder verhaal. Laten we samenzitten voor jouw branding! Bel ons of vul ons formulier in. Tot snel!

Social

Social mediaplan

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek en kom te weten hoe we jouw social media kunnen upgraden.